התחילי את הבוקר מחדש (ומתכון לראמן)

המחשבה הראשונה שלי הבוקר הייתה "איזה כיף שלא צריך ללכת היום לעבודה". משום מה המוח החצי רדום שלי חשב שיום שישי היום, למרות שבמבחן המציאות, יום שני. אני יודעת את זה כי בדקתי. הגעתי לעבודה, וכולם היו שם. "זה כנראה באמת יום שני" דאגלס אדמאס שבתוכי אמר.

בהתארגנות הבוקר קיטרתי קצת על זה שאין לי כוח. באמת אין לי פנאי בשכל להתעסק בכל העניינים הרגולטוריים האלה כרגע, החיים הרבה יותר מדיי מעניינים. "הלוואי ויפטרו אותי" אמרתי לגיל, ומייד אחר כך "be carful what you wish for", לעצמי. "באמת, be carful" הוא ענה. אז האידאלזציה נכנסה להילוך ראשון. "טוב, זה ממש נחמד שאני יכולה פשוט לצעוד לעבודה" אמרתי לו, בזמן שאני שורכת את שרוכי הסניקרס. "תאר לעצמך שהייתי צריכה לסוע עד תל אביב, איזה סיוט".

ואז, מהמשפט הזה, הבוקר הפך להיות מושלם. קריר בירושלים, הסתיו הוא דבר נהדר. קשה לי לקרוא. יש לי הרבה אוכל טעים במקרר ואור בסלון וצמחים שגדלים במרפסת הקטנה. לפני שנה כל מה שכתבתי  ביומן הפרטי שלי הוא קיטורים. מי שהיה קורא אותו בטח היה חושב שאני בן אדם מזופת למדיי. פעם היה לי פחד כזה, שאם דבר טוב קורה, דבר רע הולך להגיע במהרה. אני לא אשקר, הפחד הזה עדיין איתי, אני יודעת שדברים רעים קורים, אלה החיים. אנשים גוועים ומתים, ולפעמים אתה אוהב אותם יותר מהכל.* ויש בעיות שצריך לפתור, ולפעמים הן גדולות מנשוא, ולפעמים העולם מכעיס ומגעיל ומשונה. אבל זה הרבה יותר קל כשאתה מיודד עם עצמך, גם עם החלקים האפלים ביותר.

*.(טפו טפו חמסה חמסה מלח מים שום פלפל ושמן זית)

WhatsApp Image 2019-10-28 at 10.40.13

_____________

כפי שהובטח בכותרות נשכחות: מתכון לראמן. זה עבור הסתיו, וימי השישי שיבואו.

לאחר מחקר מעמיק שכלל שהות קצרה ביפן, צפייה בפרק בchefs table על איוואן אורקין שהוא דיי מלך הראמן של האנושות,  וב3-4 הדרכות יוטיוב על ראמן. הנה הוא לפניכם: הראמן הקרמי הצמחוני הכי מנחם שהצלחתי לעלות בחכתי. גיל, שהוא בעלי ולכן משוחד למדיי, אמר שזה "ברמה של יפן". חייבת להזהיר שאם מדלגים על משהו, יש סיכוי שהמרק יצא דלוח ודליל כמו שהיה יוצא לי בניסיונות הראשונים כשהייתי קצרה בזמן.
המרכיב המרכזי בראמן הוא זמן. דה.
זמן הכנה: 5-6 שעות. הכנת ראמן היא לשישי-שבת חורפי או לחג שיש לכם מלאנתליפים זמן לעשות בו פרוייקט ראמן.
הנה רשימה של המצרכים להם את זקוקים, בסוגרים יש תחליפים:
שלב 1: למרק המסונן

  1. שמן שומשום, גם שמן רגיל זה בסדר. זית לא מומלץ.
  2. בצל 1 שטוף (עם הקליפה, מסתבר שיש בה המון טעם)
  3. חצי ראש שום אחד עם הקליפה
  4. גזר
  5. בטטה
  6. פטריות מ2 סוגים (שמפניון ושיטאקי זה מושלם)
  7. סלרי
  8. כוסברה
  9. בצל ירוק
  10. וכל דבר שיש לכם בבית נראה לכם מתאים לציר מרק והוא בטעם שורשי ועמליני. תיהיו אמיצים.
  11. שמן שומשום
  12. מלח פלפל
  13. צ'ילי

ההכנה: 

לירקות- משאירים את הקליפות של הירקות (נותן הרבה טעם), שוטפים אותם ומוציאים חתיכות אדמה ודברים מוזרים מהסופר, קוצצים לחתיכות גדולות.
זולפים שמן שומשום בסיר הכי גדול שלכם, בכמות נדיבה ומשחימים את כל הירקות במשך 4-5 דקות. לאחר שבבית יש ריח שאומר "תאכלו אותי או שתשימו לי כבר מים", הוסיפו מים.
תבלינים :
מלח פלפל כמובן. ועם התבלינים תתפרעו, אין דבר כזה יותר מדיי. אני אישית שמה קוביות בויון שזה קוביות כאלה שאפשר למצוא ב"מזרח ומערב" (בחלק של המערב). הן דומות לאבקת מרק עוף או מרק אבקת בצל, במקרה שם זה פשוט תערובת של בזליקום וסלרי מיובש.
שוס נחמד שכדאי לא לפספס: שימו שמן שומשום במחבת עם אבקת צ'ילי ותצרבו את הצ'ילי מעט, אח"כ סננו את התערובת הזו לתוך הראמן, זה נותן לו קיק חריף טוב.
ואז מחכים 4 שעות, אפשר לעשות בינג' נטפליקס או לצייר או לריב עם הבןזוג או השותפים, או לצאת לקפץ בגשם. כלומר כל מה שיגרום לכם בסוף ה4 שעות ממש להצטרך לאכול מרק מנחם.

אחרי 3 שעות אפשר להתחיל להכין את הרכבת המרק:
מרכיבים להרכבת המרק
-נודלס (עדיף נודלס שמתאימים לראמן, המתולתלים. גיל אהב יותר נודלס מתוחכמים מתרד, אפשר גם אודון שהם שמנמנות וחלקלקות).
-ביצה, אפשר עין או ביצה קשה. עדיף קשה.
-טופו- לא חובה לדעתי
-בצל ירוק קצוץ
-גזר ופטריות מושחמות על המחבת עם רוטב מיוחד*
-עגבניות בתנור (זה השוס האוממי של איוואן אוריקו, אני חושבת שהוא הראשון ששם עגבניות בראמן)

לרוטב המיוחד
-שמן שומשום
-טריאקי
-מיסו בהיר (אפשר למצוא בעיקר במזרח ומערב)
-סויה
-סוכר נוזלי כלשהו (אגבה/דבש/סילאן)
-מיץ לימון, והמון. (לחלופין אם הלימון שלכם קשה ולא משתף פעולה, אפשר חומץ אורז)
-שום כתוש (לא חייב)

הכנת המרק שלב א- השחמת הירקות:
1. אז מערבבים את כל מרכיבי הרוטב המיוחד היטב.
2. קוצצים לחתיכות גדולות ודקות את הגזר, ומטגנים אותו כמה דקות, ואז שופכים עליו את הרוטב המיוחד (זה יעשה טססס טוב כזה) ואחר כך עושים אותו דבר לפטריות.

3. מוציאים את כל הפטריות מציר המרק, קוצצים לחתיכות גדולות, מטגנים ושופכים את הרוטב.
4. אם אתם עושים טופו, תעשו לו אותו הדבר, תטגנו ואז תשפכו עליו רוטב.
בנתיים אפשר לשים עגבניות בתנור. לא כדאי לשים עגבניות טריות בראמן כי זה פשוט מוזר. צורבים את העגבניות ב200 מעלות ומעלה בערך שעה- שעה וחצי עם שמן ומלח אטלנטי.
נודלס: מה שבחרתם, לפי הוראות הכנה. בדרך כלל נודלס לא אוהבים להיות יותר מדיי זמן במים.
ביצה קשה: נו מה זה לא ילדים מבשלים כאן.
לאחר 4 שעות בערך  מסננים את כל ציר המרק לסיר אחר, בלי הירקות החברים, שהולכים לטייל בפארק אריק שרון או בקומפוסט המקומי.

מחכים שהציר יצטנן קצת, ומוסיפים לו 2 כפות מיסו בהיר ומערבבים טוב. יכול להיות שזה יעשה "ענני מיסו" כאלה אבל זה בסדר זה איך שהמיסו מבין שהוא חלק ממשהו גדול יותר.

זהו, המרק שלכם מוכן.
איך מגישים? בקערה.
ובתוכה: מרק מסונן מהירקות, נודלס, ביצה קשה, טופו, הירקות הטעימים ברוטב המיוחד, עגבניה, ומאוד חשוב לשים משהו ירוק כמו עלי רוקט או בצל ירוק, כי המרק מאוד כבד וכדאי להקליל אותו עם חברינו הירוקים.

בון אפטיט.

אגב, אם אחרי כל ההשקעה הזאת יצא לכם מעפן, התחפרו בשמיכה ואכלו מנה חמה שקניתם מראש. בזמן הזה אפשר גם לשאול מה משמעות החיים, להזיל מעט דמעות ולהכות בכרית בזעם. לשמחתי לא הזדקקתי לכך כששילבתי בין כל מתכוני הראמן שיכולתי.

הנה תמונה. הראמן בכללי הוא מרק לא חתיך בכלל ומחוסר ביצה, אז הייתי צריכה להוסיף לו פרח וקומפוזיציה של דוגמן מגורען:

WhatsApp Image 2019-10-28 at 10.42.51_________________

"כשלא

מתלוננים

מתגלה

המהות

ולא

הפגמים."

לאו דזה\ ספר הטאו.

2 מחשבות על “התחילי את הבוקר מחדש (ומתכון לראמן)

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s